Blog The future of mystery shopping 'The HUNT' | Inprove

The Hunt – gamification en mystery shopping

Stel je voor; je werkt in een supermarkt. Op een doodgewone dag komt een klant binnen en vraagt aan jou waar hij de Tony Chocolonely kan vinden. Na een kort gesprekje loop je met deze klant mee naar de desbetreffende afdeling.

Je vraag vervolgens aan de klant naar wat voor Tony Chocolonely hij op zoek is en je stelt hem een aantal vragen. Als je uiteindelijk het juiste product voor klant hebt gevonden ga je terug naar de groenteafdeling waar je verder gaat met het bijvullen van de bananen.

Je hoort een klant de winkel binnen komen en je kijkt op. Daar is ineens de klant van de Tony Chocolonely weer! Hij loopt je tegemoet en feliciteert je met je prestatie! Maar waarom? Omdat jij je werk uitstekend hebt gedaan! Ik hoor je denken.. ’maar dat is toch normaal?’ Precies! Je deed exact wat er van je werd verwacht op de juiste manier. Je liet het gewenste medewerkers gedrag zien,  je hebt de klant geholpen door met hem mee te lopen en te adviseren bij de juiste Tony Chocolonely. Jij hebt op dat moment een cruciale rol gespeeld in The Hunt en je hebt met jou perfecte handelingen de Mystery shopper ontmaskerd!

Benieuwd hoe u uw medewerkers kunt motiveren en enthousiasmeren? Zoek niet verder! The Hunt biedt u een vernieuwende oplossing!

Het is een compleet nieuwe ervaring op het gebied van mystery visits. Het is vernieuwend, het is leuk en het geeft de medewerkersbetrokkenheid een boost! Dit is DE uitdaging waarin u en uw medewerkers moeten samen werken om de Mystery shoppers te ontmaskeren. Ontdek nu zelf waarom dit het succesproject van het jaar kan worden!

Ontwikkeling
The Hunt (genomineerd voor de Gamification Awards) is ontwikkeld door Michiel van Eunen (gamification expert) en eigenaar van Livingstory. Veel klanten zoals First National Bank, Deen en Boni supermarkten hebben het grote succes van The Hunt al ervaren. U zult versteld staan hoe groot het enthousiasme is van de medewerkers na The Hunt, deelnemers die u voorgingen beoordelen de ervaring met een 9 en zijn zeer bereid om nog een keer deel te nemen aan dit project.

Als je kiest voor The Hunt nemen wij u mee door elke stap van de ontwikkeling, want The Hunt wordt volledig aangepast naar uw merkwaarden, merkbelofte en het gewenste medewerkersgedrag binnen uw organisatie.

Gamification
Gamification is de toepassing van game-elementen en spelprincipes in een niet-game-context. Lastige omschrijving, maar wel precies wat The Hunt inhoudt. The Hunt is een ‘alternate reality game’ (ARG). Een ARG is een zeer boeiende game, waarbij de echte wereld wordt verweven met een fictieve wereld door middel van een meeslepend (achtergrond)verhaal. Het bevat rollenspellen en meestal een soort krankzinnig persoon die zijn fantasie niet van realiteit kan onderscheiden. Onthoud dat een ARG een live-project is, waarvan de richting kan veranderen op basis van hoe deelnemers omgaan met het verhaal en de extra informatie. The Hunt wordt gespeeld door middel van een achtergrondverhaal en scenario’s. Het kan fictief of realistisch zijn, maar het sluit altijd aan op het doel om de prestaties van medewerkers te verbeteren.

Het klinkt misschien gek, maar dit is stimuleren van de medewerkersbetrokkenheid op een hoger niveau!

Keydrivers
De meest belangrijke drijfveren zijn de ‘Puppetmasters’. Zij beheren en beïnvloeden op de achtergrond The Hunt. Tijdens The Hunt brengt de ‘Puppetmaster’ regelmatig dynamische wijzigingen aan in The Hunt op basis van interactie van deelnemers en op bezoeken van de Mystery shoppers.

Een ander onmisbaar aspect is een interactief platform (zoals: speakap) voor alle communicatie, video’s en foto’s. Het is erg belangrijk dat alle teamleden, game en Puppetmasters toegang hebben tot dit platform om zo The Hunt tot een echt succes te maken.

Wat levert het op?
The Hunt stimuleert alle medewerkers van uw organisatie om op een speelse manier de beste klantenservice te verlenen waar nodig. De klanttevredenheid neemt gegarandeerd toe. Locaties strijden tegen elkaar en er is solide teamwork nodig om te kunnen winnen. Wie onthult de meeste Mystery shoppers, wie laat de klanten de merkbelofte ervaren en welke winkel zorgt voor de beste customer journey?

Nieuwsgierig? Bekijk de trailers en neem contact op met INPROVE voor meer info!

Share this post: